Yüksekokulumuzda çiçek yetiştiriciliği başlıyor

Yüksekokulumuzdaki Tarım Programları kapsamında çiçek yetiştiriciliğine başlanıyor.  Gökçebey Mithat Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Deniz Karaelmas’ın sorumluluğunda gerçekleştirilecek mevsimlik çiçek yetiştiriciliği için, Okulun bünyesindeki seraya bir sera daha eklenerek üretime geçilecek.

Önümüzdeki yaz sezonunda ilk olarak çeşitli türlerde 7000 adet mevsimlik çiçek yetiştirilecek. Bu sayının daha sonra 100 bine çıkarılması hedefleniyor. Proje ile öncelikle Bülent Ecevit Üniversitesinin tüm kampüslerinin çiçek ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. Gelecek dönemlerde ise Yüksekokulun çiçek üretim kapasitesi artırılarak farklı kurumlara da çiçek satışı yapılması planlanıyor.

Konuyla ligili olarak bir açıklama yapan Gökçebey Mithat Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Özlem Bahadır şunları söyledi:

“Proje sayesinde tüm kampüslerimizi çiçek bahçesi haline getirme düşüncesindeyiz. Bu tür projeler, hem Yüksekokulumuz hem öğrencilerimiz hem de öğretim elemanlarımız açısından son derece önem taşıyor. Öğretim elemanlarımızın özverili çalışmaları sayesinde bu yöndeki projelerin hem sayı hem de kapasite olarak gün geçtikçe artacağı inancındayım. Benzer olarak, Mimari Dekoratif Sanatlar Programı kapsamında başka bir projeyi yaşama geçirmek amacıyla da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

17965833_579x600 kadife_600x600 kadife-1_456x600 petunia_nuvolari_mix__796x600 petunya buz pembesi-400x400_600x600 pr_01_1628_max_600x600 top_kadife_450x600