Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü Teknik Gezisi

Meslek Yüksekokulumuz Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü “GMD 243 Geleneksel Yapı Türleri “ seçmeli dersi kapsamında ikinci sınıf öğrencilerimiz ve dersin sorumlusu Öğretim Görevlisi Ceren EFE başkanlığında Safranbolu’ya teknik gezi düzenlenmiştir. Safranbolu evlerinin mimari özellikleri, yapı elemanları incelenmiş ve Safranbolu halkının yaşam ve kültürel özellikleri gözlemlenmiştir. Gezimizin ilk durağı Safranbolu’nun en görkemli ve en büyük camiisi olan Köprülü Mehmet Paşa Camii’nden başlanmıştır. Camii’nin iç süslemeleri, şadırvan ve avlusundaki Güneş Saati incelenmiştir. İkinci durağımız Cinci Hoca lakaplı Kazasker Hüseyin Efendi tarafından 1640- 1648 tarihleri arasında yaptırılan Cinci Hanı Ziyaret edilmiştir. Geleneksel mimari yapı özelliklerinin incelendiği “ Kaymakam Konağı”, “Asmalı Konak”, “Havuzlu Asmazlar Konağı” ziyaret edilmiştir. Demirciler Çarşısı ve Yemeniciler Arastası Çarşılarında öğrencilerimiz alışveriş yapma imkanının yanısıra Safranbolu’nun dünya çapında safranı ile ünlü lokumlarını tatmış ve közde pişirilmiş dibek kahvesi eşliğinde bu tarihi ortamda dinlenmişlerdir. Gezimiz Safranbolu’nun eşsiz doğa güzelliğinin gözler önüne serildiği Dereköy Saklı Cennet Değirmeni’nde noktalanmıştır.

sf21 sf20 sf19 sf18 sf17 sf16 sf15 sf14 sf13 sf12 sf2 sf1 sf11 sf10 sf9 sf7 sf6 sf5 sf4 sf3