Genel Bilgiler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Zonguldak ili Gökçebey ilçesinde, Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu kurulması, bu meslek yüksekokulu bünyesinde yeni bölüm, programlar açılması ile 2006–2007 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması konusundaki teklifi 05/05/2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleri uyarınca, Bülent Ecevit Üniversitesi Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu kurulmuştur.

2006/2007 Eğitim-Öğretim Yılında Faaliyete geçen Bülent Ecevit Üniversitesi’ ne bağlı Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu,  ilçenin gelişim sürecinde önemli adımlardan bir tanesi olarak kabul edilir. İktisadi ve İdari Programlar Bölümü Muhasebe Programı ve Teknik Programlar Bölümü Seramik Programı ile eğitim-öğretim hayatına başlayan meslek yüksekokulunun mevcut dersliklerle tekli öğretim olarak öğrenci kapasitesi 485’dir.

2009/2010 eğitim-öğretim yılında Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile El Sanatları Bölümü, Mimari Dekoratif Sanatlar Programları açılmıştır. Meslek Yüksekokulumuzda 1 Öğretim Üyesi, 11 Öğretim Görevlisi, 11 İdari Personel bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulumuz 2890 m2 kapalı alanlı tek binada eğitim vermektedir. Meslek Yüksekokulumuzda 8 dershane, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 seramik Atölyesi, 1 Çalışma salonu, 1 konferans salonu, 9 öğretim elemanı ofisi bulunmaktadır. Ayrıca Meslek Yüksekokul binalarında 1 kantin, 1 yemekhane bulunmaktadır.

Teknik altyapı ve çalışmalar sürmekte olup, yakın gelecekte mevcut program sayımızı daha da arttırarak ülkemize ve bilime hizmet edecek, çağdaş ve uygar bireyler yetiştirmek en büyük hedefimizdir.