Tarihçe

Merkez kampüsün bulunduğu Zonguldak ili  104.276 nüfuslu şirin bir kent olup, Karaelmas adıyla anılan taşkömürü ile ünlüdür. Kentin yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı doğası ve denizi öğrenciler açısından ilgi çekicidir.  Karabük, Bartın, Amasra, Ereğli, Alaplı turistik zenginliklere sahip şehre yakın yerleşim yerleridir. Devrek’te üretilen bastonlar dünya çapında ün kazanmıştır.  Safranbolu yöresi, tarihi Osmanlı kent sivil mimarisinin günümüze kadar  korunabilmiş nadir örneklerinden biri olma özelliğiyle her yıl yurtiçinden ve  yurtdışından çok sayıda turisti çekmektedir.

Gökçebey ; Eski adıyla ‘’Tefen’’yaklaşık 8000 nüfusu olan güzide ilçelerimizden bir tanesidir. Zonguldak’ a 45 km lik bir mesafede olan Gökçebey ulaşımını karayolunun yanı sıra tren yolu ile de sağlayabilmektedir. Özellikle doğa zenginlikleri bakımından Karadeniz bölgesinin temsilcisi sayılabilecek niteliktedir.

2006/2007 Eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen  Bülent Ecevit  Üniversitesi’ ne bağlı Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu, ilçenin gelişim sürecinde önemli adımlardan bir tanesi olarak kabul edilir. İktisadi ve İdari Programlar Bölümü  Muhasebe Programı ve Teknik Programlar  Bölümü Seramik Programı ile eğitim-öğretim hayatına başlayan meslek  yüksekokulunun mevcut dersliklerle kapasitesi 485 tir. 26.04.2007 tarihinde Meslek Yüksekokulu ile ABD’de  Southern New Hampshire University arasında  “Kardeş Üniversite” protokolü yapılmıştır.

Eğitim: Meslek yüksekokulumuz, önlisans öğrencilerine yılda iki dönem olmak üzere iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Dört dönemlik normal bir eğitim sürecinde öğrenciler zorunlu ve seçmeli derslerden 240 AKTS lik ders alarak mezun olurlar. 2013-2014 akademik yılında meslek yüksekokulumuz toplamda 262 öğrenciye eğitim verilmektedir.

Personel:  Meslek Yüksekokulumuzda

1 Yrd. Doç. Dr.

15 Öğretim Görevlisi

14 Personal bulunmaktadır.

Olanaklar:     Meslek Yüksekokulumuz 4.184 m2 kapalı alanlı tek binada eğitim vermektedir. Meslek Yüksekokulumuzda 9 dershane, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 seramik laboratuarı, 1 toplantı odası, 1 konferans salonu, 9 öğretim elemanı ofisi bulunmaktadır. Ayrıca Meslek Yüksekokul binalarında 1 kantin, 1 yemekhane bulunmaktadır.