EK SINAV HAKLARINDAN YARARLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

Ek Sınav Hakkı Dilekçe Örneği
2547 sayılı Kanunun geçici madde 67 ve 44.maddelerine göre 2012 ve öncesi (hazırlık hariç) girişli Meslek Yüksekokulu öğrencileri azami sürelerini tamamlamışlardır. Bu durumdaki öğrencilere başarısız olduğu bütün derslerden iki ek sınav hakkı verilecektir.

Ek sınavlar sonucunda sınav haklarını kullanan veya kullanmayan öğrencilerden beşten fazla başarısız ve/veya almadığı dersi kalan öğrencilerin ilişikleri kesilecektir.

Ek 2  Sınavlarına,

• Tüm derslerini almış ancak başarısız dersi kalanlara,
  • Sadece 1. Sınıf güz yarıyılında ders alıp (GR) ve (DZ) notu dışında başarısız dersi olanlara
  • Başarısız dersi olduğu halde hiç almadığı 5’ten fazla dersi bulunan öğrenciler müracaat edebilecektir.

Ek -2 Sınav Başvuruları;

• 05-09 Eylül 2016 tarihleri arasında 2016-2017 öğretim yılı Güz Yarıyılı Katkı Payı/Ücretini yatırdıktan sonra yine aynı tarihlerde dilekçe ve Katkı Payı/Ücreti dekontu ile birlikte Müdürlüğümüze yapılacaktır.

Ek 2 Sınav Tarihleri;

• Ek Sınavlardan ilki 26 Eylül-07 Ekim 2016  ikincisi ise (15 gün sonra) 24 Ekim-04 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ek 2 Sınavlarına girecek öğrencilerin sınav sonuçları bağlı olduğu Yönetmelik hükümlerine göre tek sınav sonucu üzerinden yapılacaktır.

Ek 2 sınavlarından sonra başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl, bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik haklarından yararlanmaksızın sınırsız başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınacaktır. Açılacak sınavlara üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenciler, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır.

Ek sınav hakkını kullanmak isteyen öğrencilerin kayıtlı bulundukları Meslek Yüksekokulu Müdürlükleriyle iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Sınav programları Yüksekokulumuz web sayfasında ilan edilecektir.

Sınava girilecek dersler ve sınav tarihleri kişilere ayrıca tebliğ edilmeyecektir.

ÖNEMLİ NOT : Tüm derslerden başarılı olduğu halde, mezuniyet için gerekli 2.00 ortalamayı tutturamayan öğrencilerin ek sınav hakkı bulunmamaktadır. Bu öğrencilerin 2016-2017 öğretim yılı Güz yarıyılında katkı payını (harç) yatırıp, ortalamaları yükseltmek için ders almaları gerekmektedir.